Izdvajamo

 

Ljubav prema vodi i odgovornost prema okolini, suština je “Sanske regate”, događaja koji u Prijedoru po drugi put organizuju “Čuvari Sane”. Pozivaju ljubitelje vode i ekološke entuzijaste da se u nedjelju, 7. jula, okupe kod kupališta Žeger u 10:30 časova. Očekuju oko 45 plovila, što je duplo više u odnosu na prvu regatu, a ove godine su, zahvaljujući gradonačelniku Prijedora Slobodanu Javoru i drugim sponzorima, nabavili desetak plovila koja ostaju u vlasništvu “Čuvara Sane”. Ukazuju i na višestruki značaj “Sanske regate”.

– Regata nije samo spust, mi usput sređujemo obale i dno rijeke Sane. Tako smo prošle godine izvukli preko 40 guma, što automobilskih, što traktorskih. Sada smo požurili da se prije samog dešavanja srede obale i da cijela ta slika, kada se budemo spuštali, ostane kao fin zapis svima, kako ljudima sa obala koji će nas gledati, tako i nama u vodi – ističe Milan Sadžak, predsjednik OO “Čuvari Sane”.

Dodaje da je cilj “Sanske regate” da se ukaže na značaj ove rijeke.

– Jeste to potez od četiri kilometra, ali ako se iz godine u godinu dešava ovakva jedna manifestacija, sigurno da će tada i Grad imati razlog da ulaže u održavanje korita, da se cijela ta regata širi, da to ne bude samo četiri kilometra, već četiri dana – navodi Sadžak.

Iz ove omladinske organizacije pozivaju građane da im se nakon Regate pridruže na druženju uz živu muziku na novoj gradskoj plaži.

Kozarski

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011