Izdvajamo

 

FK Bratstvo Kozarac je u današnjoj utakmici 9. kola Regionalne lige, grupa “Zapad”, izgubilo na domaćem terenu protiv ekipe FK Plamena Donje Vodičevo, rezultatom 1:2. Ovo je FK Brastvu Kozarac prvi poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni.
U prvom poluvremenu, ekipa FK Plamena Donje Vodičevo je imala nekoliko odličnih šansi za postizanje gola, ali je golman i kapiten ekipe FK Bratstvo Kozarac Adnan Čaušević bio na visini zadatka i podigao publiku na stadionu svojim izvrsnim odbranama.

Na početku drugog poluvremena FK Bratstvo je stvorilo par dobrih prilika za postizanje gola. U 51’ minuti, Milan Kovačević se probija kroz odbranu FK Plamena Donje Vodičevo. Protivnički igrač ga s leđa faulira u kaznenom prostoru, što je bilo, bez ikakve dileme, za najstrožiju kaznu. Isti igrač nad kojim je napravljen faul šutira sa bijele tačke i dovodi FK Bratstvo Kozarac u vodstvo 1:0.
U nastavku susreta, FK Bratstvo Kozarac je stvarilo par prilika za postizanje pogotka, u kojima su se posebno istakli fudbaleri Mario Pavlović i Tarik Trnjanin, ali promjene rezultata nije bilo.

Više sreće je bilo na strani gostujuće ekipe koja sa distance postiže prvi gol u 66’ (Vujatović Nemanja) i u 72’ minuti (Ozren Graonić). Nakon drugog pogotka, trener FK Bratstva Kozarac, Teufik Grozdanić, pokušava osvježiti tim praveći tri izmjene, u igru ulaze - Hodžić Ajdin, Davor Drinić i Sanel Kahrić. FK Bratstvo Kozarac je uspjelo u nastavku stvoriti par izglednih šansi, ali nedovoljno za promjenu rezultata.
Čestitamo timovima FK Bratstvo Kozarac i FK Plamen Donje Vodičevo na borbenosti i dobroj fudbalskoj predstavi koju su nam priredili.

FB: FK Bratetvo

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.