Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska osamdesetsedmogodišnjeg Topić Gojka iz Prijedora, čiji je nestanak prijavljen 21.10.2024. godine.

Član porodice koji je prijavio nestanak je izjavio da je Topić Gojko dana 20.10.2024.godine oko 11:15 časova otišao od kuće, a zadnji put je viđen na području grada oko 15:00 časova.

Topić Gojko je visine oko 170 cm, slabije tjelesne konstitucije, težine oko 65 kg, a u momentu odlaska od kuće 20.10.2024.godine na sebi je imao tamno plavu jaknu sa kapuljačom, tamno sive hlače, crne cipele, te kačket crne boje sa metalnom oznakom „Nike“.

Apelujemo na sve građane da ukoliko uoče osobu sa fotografije ili imaju korisne informacije koje bi pomogle u pronalasku lica, da isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni servisni broj 122.

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).