Izdvajamo

 

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Prijedor koji pripada Muftijstvu bihaćkom, organizovala je humanitarnu akciju pod nazivom “Kolačijada”, u kojoj je prikupljeno 2.670,50 KM. Prikupljena sredstva bit će donirana poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini, pružajući pomoć onima koji su pretrpjeli štetu uslijed nedavnih poplava.

Organizatori su izrazili zahvalnost građanima Prijedora na podršci, ističući da su svi prikupljeni novci namijenjeni onima kojima je pomoć najpotrebnija.

– Posebnu zahvalnost upućujemo donatorima kolača, te našoj vrijednoj omladini, koji su omogućili da ova akcija bude ne samo humanitarna, već i prava poslastica za sve prisutne – poručili su iz Mreže mladih MIZ Prijedor.

“Kolačijada” je privukla veliki broj posjetilaca koji su, osim što su uživali u slasticama, doprinijeli plemenitom cilju. Ova humanitarna akcija je još jedan primjer solidarnosti i zajedničkog djelovanja u cilju pružanja pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a organizatori se nadaju da će ovakve inicijative biti podstrek za buduće akcije sličnog tipa.

FENA/BHREPORTER.BA

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...