Izdvajamo

 

I ove godine Biciklistički klub Kozarac, na čelu sa Sabitom Džonlagićem, voze biciklistički maraton Kozarac-Bihać- Srebrenica. Polazak je u nedelju 07.07.u 09.30 sati iz Kozarca prema Bihaću odakle će, u ponedeljak, krenuti biciklistički maraton “Bihać-Srebrenica 2024”.

Ove godine na maraton iz Kozarca ide trinaest biciklista: Sabit Džonlagić, Amel Bešlagić, Tarik Beganović, Zehrudin Beganović, Admir Nurišić, Fehim Mujkanović, Sanjin Bešić, Elvis Turkanović, Denis Turkanović, Ajdin Badnjević, Edin Samardžić i Fikret Bilalović. Prvi put i dvije djevojke, Azra Balić i Zarina M.

Najmlađi među njima Tarik Beganović koji vozi svoj drugi maraton za Srebrenicu a ima 11 godina. Tarik je prošle godine bio najmlađi učesnik maratona.

Tu su i dva logističara Emir i Samir Mujkanović.

Poziv svim mještanima da dođu u nedelju 07.07.2024 u 9.30 sati da u što većem broju ispratimo naše bicikliste u Srebrenicu.

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.