Izdvajamo

 

Kako saznajemo, u Prijedoru se sinoć desio jedan nemio događaj.

Prema našim informacijama, u prostorijama Službe hitne medicinske pomoći prijedorskog Doma zdravlja oko 22 časa je fizički napadnut medicinski tehničar iz Prijedora.

Nezvanično, muškarac iz Prijedora je radniku hitne pomoć nanio više udaraca u predjelu glave.

Za sada nemamo informaciju o stepenu njegovih povreda.

Na lice mjesta nedugo potom stigla je i prijedorska policija koja je uhapsila pomenuto lice.

-Dana 27. januara 2024. godine oko 22:00 časova Policijskoj upravi Prijedor je prijavljeno da se dogodio fizički napad na radnika Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Prijedor. U vezi s tim slobode je lišeno jedno lice iz Prijedora, a policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti događaja – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

prijedordanas.com

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.