Izdvajamo

 


Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica dana 27.01.2024. godine lišili su slobode J.K. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Zelenaštvo“, „Iznuda“ u pokušaju i „Tjelesna povreda“ na štetu lica iz Kozarske Dubice.

Lišenju slobode prethodila je prijava oštećenog lica da je fizički napadnut od strane osumnjičenog zbog novčanog duga.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni davanjem novca na zajam licima iz Kozarske Dubice i naplaćivanjem kamata na pozajmljeni iznos pribavljao protivpravnu imovinsku korist.

Kod osumnjičenog je pronađen i oduzet novac u iznosu od 12.650,00 KM i 1.650,00 eura i mobilni telefon.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv J.K. dostaviti izvještaj za počinjena krivična djela.

PU Prijedor

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.