Izdvajamo

 

Udruženje žena Kamičani 2015 je juče 21.maja 2024. godine podijelilo 9 novih laptopa u područnoj školi Kamičani... Trenutno nastavu u ovoj školi pohađa 12 djece.

Predsjednica UŽ Kamičani Aldijana Dzonlagić Jauzović je istakla da je ova donacija zahvaljujući projektu " Nabavka laptopa za područnu školu Kamičani " kojeg je finansiralo Ministarstvo civilnih poslova BiH. U sklopu akcije "Paketiči za djecu Kamičana", koju realizujemo svake godine u decembru, predali smo projekat Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Za potrebe projekta dobili smo 6 000.00 KM od ministarstva. Ovom prilikom se zahvaljujemo našoj Aniti Jakupović, koja je bila naša veza i omogućila da se projekat realizuje.
Zahvaljujemo se Ministarstvu civilnih poslova BiH, a posebno ministru Sevlidu Hurtiću.

Ukupna vrijednost projekta je iznosila 6660.00KM. Ovom prilikom se zahvaljujemo i East Codu na odličnoj saradnji, i tome što su uz svaki laptop od sebe poklonili miš i podlogu.

Zahvaljujemo se direktorici Editi Velić i osoblju na predivnom dočeku. Nadamo se lijepoj saradnji i u budućnosti i da će dječica imati koristi i moći stvoriti neko informatičko znanje.
Idemo dalje i dok god smo u mogućnosti podržavati ćemo nasu djecu.

Osmijeh na dječjem licu nema cijenu.

Aldijana Džonlagić-Jauzović

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.