Izdvajamo

 

U prostorijama Policijske uprave Prijedor danas je održan sastanak subjekata multisektorskog tima koji učestvuju u sprovođenju Protokola o postupanju u slučajevima nasilja u porodici i zaštiti žrtava nasilja na području grada Prijedora.

Pored izvještaja za mjesec decembar protekle godine, tema sastanka bila je analiza svih prijavljenih slučajeva nasilja u porodici tokom decembra mjeseca na području grada Prijedora i aktivnosti koje su subjekti preduzeli u cilju dokumentovanja događaja i pružanja pomoći, podrške i zaštite žrtvama nasilja.

Kontinuiran rad multisektorskog tima kroz redovne mjesečne sastanke doprinosi unapređenju međusobne saradnje u cilju sprečavanju nasilja u porodici i adekvatnijem pružanju pomoći žrtvama nasilja.

Na području grada Prijedora u decembru mjesecu evidentirano je ukupno 13 krivičnih djela nasilja u porodici. Nadležnom tužilaštvu dostavljeno je 13 izvještaja, a krivična djela počinjena su na štetu 16 lica.

PU Prijedor

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo