Izdvajamo

 

Čast da presijeku svečanu vrpcu i time otvore stadion FK Bratstvo Kozarac pripala je pionirskoj i pretpionirskoj selekciji kluba. Njima u čast, u toku svečane ceremonije, intonirana je Himna kozaračkih đaka.

Na svečanom otvorenju stadion, ispred uprave FK Bratstvo Kozarac, obratili su se Midhet Fazlić i Amel Suljić koji su se zahvalili svim donatorima iz inostranstva kao i domaćima preduzećima, institucijama i pojedincima koji su pomogli da se ovaj projekat završi. Adaptiran i proširen stadion će pružiti daleko bolje uslove za treniranje i odigravanje prvenstvenih utakmica svih selekcija kluba.

Završetkom radova na stadionu, briga o FK Bratstvu Kozarac nije završena - fudbal je skup sport, za odigravanje samo jedne prvenstvene utakmice troškovi su izuzetno visoki: plaćanje dolaska sudija, delegata, prevoz, organizacija i mnogobrojni drugi troškovi (ne računajući troškove treninga i priprema). Uprava FK Bratstvo Kozarac poziva sve donatore da budu i dalje uz FK Bratstvo Kozarac, kao što su bili i do sad, i time pomognu klubu da u narednoj sezoni ostvari što bolje rezultate.

Amel Suljić

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.