Izdvajamo

 

Grad Prijedor, povodom Evropske sedmice mobilnosti, organizuje manifestaciju "Dan bez automobila", dana 22. 9. 2023. godine (petak). Obustava saobraćaja biće u vremenu od 11:00 - 14:00 časova.
Zona bez automobila, tj. obustava saobraćaja će biti u sljedećim ulicama:
" dio Ulice Miloša Obrenovića od Trga majora Zorana Karlice do raskrsnice sa Ulicom akademika Jovana Raškovića;
" Ulica akademika Jovana Raškovića u čitavoj dužini;
" dio Ulice Nikole Pašića od raskrsnice sa Zanatskom ulicom do ulaza na parking Dvorana;
" dio Svetosavske ulice od raskrsnice sa Ulicom Nikole Pašića do ulaza na parking Jereza;
" dio Zanatske ulice od Trga majora Zorana Karlice do ulaza na parking Jereza.
Ova obustava saobraćaja će omogućiti građanima da uživaju u aktivnostima kao što su pješačenje, vožnja biciklima, rolerima, trotinetima, sportske aktivnosti, dječije igraonice i slično.
Pozivaju se građani Prijedora, učenici, NVO, sportska i ekološka društva, da se navedenog dana priključe ovoj manifestaciji i uzmu aktivno učešće u obilježavanju ovog značajnog ekološkog datuma, te na taj način daju svoj doprinos očuvanju životne sredine i očuvanju svog zdravlja.

prijedorgrad

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)