Izdvajamo

 

U protekla 24 časa Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je osam krivičnih djela i tri saobraćajne nezgode, dok narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da je u vremenskom periodu od 14. do 17. oktobra 2022. godine u prostorijama javne ustanove u Novom Gradu od strane nepoznatog izvršioca počinjeno krivično djelo „Teška krađa“ kojim je iz unutrašnjosti objekta otuđen novac u iznosu od 4.000 KM, kontakt ključ od službenog vozila i laptop.

Izvršenjem ovog krivičnog djela, pričinjena je materijalna šteta u iznosu od oko 7.000 KM.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i pronalaska izvršioca.

PU Prijedor

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?