Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 10. do 15.10.2022.godine, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učešća traktora u saobraćaju.
Akcija je realizovana sa ciljem uticaja na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju da poštuju propisane uslove za bezbjedno i pravilno učestvovanje u saobraćaju, kako bi se doprinijelo smanjenju broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači traktora i radnih mašina.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 215 vozača traktora, a od ukupnog broja kontrolisanih, izdavanjem prekršajnih naloga, sankcionisano je 120 vozača za počinjena 129 prekršaja.
Tokom akcije iz saobraćaja je isključeno 5 vozila ove kategorije zbog toga što nisu bili registrovani, a pored toga iz saobraćaja je isključeno i 23 vozača zbog manje tehničke neispravnosti i 5 vozača zbog toga što nisu imali pravo na upravljanje traktorom.

Podsjećamo, za prvih devet mjeseci ove godine, na području Policijske uprave Prijedor nije evidentirana niti jedna saobraćajna nezgoda sa smrtnom posljedicom po lice, u kojoj je učestvovao traktor, dok na površinama gdje se ne odvija saobraćaj, smrtno je stradalo 6 vozača traktora.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače traktora da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode vožnju uslovima i stanju na kolovozu, da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo. Na ovaj način odgovornim ponašanjem u saobraćaju štitimo sebe i druge učesnike.

PU Prijedor

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)