Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u proteklih sedam dana realizovane su pojačane aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu motocikla, lakih motocikla, mopeda, bicikla i lakih električnih vozila.

Tokom kontrole kontrolisano je ukupno 215 vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda, bicikla i lakih električnih vozila, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji su bili akcenat kontrole sankcionisano je 137 učesnika u saobraćaju.

Najveći broj prekršaja odnosi se na nenošenje zaštitne kacige, ukupno 104. Tri vozača sankcionisana su zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije „A“ i podkategorije „A1“, pet vozača zbog upravljanja neregistrovanim motociklom ili mopedom, dva zbog upravljanja bez potvrde o poznavanju propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i 15 vozača zbog upravljanja motociklom/mopedom pod dejstvom alkohola. Evidentirano je i 10 prekršaja koji nisu bili akcenat kontrole.

U navedenom periodu pojačane kontrole policijski službenici Policijske uprave Prijedor sankcionisali su 8 biciklista i vozača lakih električnih vozila.

Imajući u vidu da se aktivnosti pojačane kontrole vozača motocikala, lakih motocikla, mopeda i bicikla nastavljaju i u narednom periodu tokom trajanja turističke sezone Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače ove kategorije vozila da koriste zakonom propisanu zaštitnu opremu.

PU Prijedor

"Skloni obuću kad prelaziš Unu,Savu,Drinu. Operi noge u rijekama Bosna je ćilimom zastrta." Nedžad Ibrišimović