Izdvajamo

 

Ovih dana je pokrenuta akciju za prikupljanje sredstava i pripreme za asfaltiranje puta za Gornje Karabašiće, MZ Kamičani.  Akciju je pokrenula Hazima Softić, a podržali su je Emir Karabašić i Jasmin Karabašić.
Posjetio sam ovaj sokak i razgovarao sa Hazimom, pokretačem ove akcije.

Hazima mi priča,"Mi smo jedno od poslednjih naselja u ovom kozaračkom kraju kroz koje ne vodi asfaltna traka. Zato sam ja, u dogovoru sa Emir Karabašić i Jasmin Karabašić ovih dana pokrenula akciju za prikupljanje sredstava za asfatiranje puta do naših kuća. Dužina puta, koji bi trebalo asfaltirati, je oko 900 metara, a to je od kuće potoka Jaruga do Trzne.
U Grad Prijedor sam predala molbu za asfaltiranje našeg puta, nadam se da će nam pomoći.
Svijesna sam da mi mještani sami to ne možemo i zato tebe Caja molim da objaviš naš poziv u pomoć za asfaltiranje našeg puta.
Nadamo se pomoći naših i ljudi dobre volje da nam pomognu u ovoj akciji".

Otvorili smo i broj žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć u ovoj akciji, a oni koji htjednu dati pare da ne idu u banku, mogu to uplatiti kod Hazime Softić.

Uplate vršiti sa naznakom "Za asfalt u G. Karabašićima"

Javio mi se Emir Karabašić iz G.Karabašića i ovim putem apeluje i moli raju dobre volje, gdje god se nalaze, da ovu akciju podrže svojim dobrovoljnim novčanim prilozima, jer samo složno i svi zajedno, možemo uspjeti.
Hazima i Emir su optimisti i vjeruju u dobru volju svojih komšija, kao i raje iz drugih džemata.

Prvi učesnici ove akcije su:

1. Emir Karabašić 5000 KM
2. Jasmin Karabašić 5000 KM
3. Osman Karabašić 5000 KM

 

Nijaz-Caja Huremović

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba