Izdvajamo

 

Juče četvrtak 01.08.2024.god. poslije podne namaza proučen je Jasin i Kelime-i-tevhid pred duše šehida džemata Mahmuljini.

 

U mesdžidu Mahmuljini proučen je tevhid gdje se prisutnima obratio imam u džematu Kozaruša, Emil ef.Velić, koji je istakao potrebu sjećanja šehide ovog džemata, odnosno na sve bosanske šehide, prije svega ističući činjenicu da su oni dali živote zbog pripadnosti jedinoj pravoj vjeri, ali će ih Uzvišeni Gospodar zbog toga nagraditi ako Bog da džennetskom nagradom kao i nagradom za šefa`at za 70 članova uže i šire svoje porodice.

Ranije je u ovom džematu pokrnuta akcija da se kupi frižider, bojler i klima. Akciju je pokrenula i završila Đulsuma Mahmuljin. Kao što se vidi na slikama sve je već postavljeno i sad se vjernici ugodnije osjećju u njihovom mesdžidu (Mktebu).

Nijaz-Caja Huremović

 

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.