Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u okviru planskih aktivnosti tokom turističke sezone, u periodu od 15. jula do kraja mjeseca avgusta sprovodila se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu motocikla, lakih motocikla, četvorocikla, mopeda i bicikla.
Tokom trajanja pojačane kontrole kontrolisano je ukupno 1025 vozača motocikla, lakih motocikla, četvorocikla, mopeda i bicikla, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno su sankcionisana 484 učesnika iz ove kategorije vozila.
Najveći broj prekršaja odnosi se na nenošenje zaštitne kacige, ukupno 351. Sedamnaest vozača sankcionisano je zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije „A“ i podkategorije „A1“, 12 vozača zbog upravljanja neregistrovanim motociklom ili mopedom i 16 učesnika iz kategorije motocikla, lakih motocikla, četvorocikla, mopeda i bicikla zbog upravljanja pod dejstvom alkohola. Zbog nenošenja svjetloodbojnog prsluka ili retroreflektujuće opreme u uslovima smanjene vidljivosti i noću sankcionisano je petnaest biciklista.
U navedenom periodu pojačane kontrole policijski službenici Policijske uprave Prijedor evidentirali su i 525 prekršaja koji nisu bili akcenat kontrole.
Policijska uprava Prijedor podsjeća da je u toku akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ koja se sprovodi do kraja septembra mjeseca sa ciljem stvaranja povoljnih uslova za učešće djece školskog uzrasta u saobraćaju. Takođe, podsjećamo sve učesnike u saobraćaju da se do kraja mjeseca sprovodi i javna kampanja „Nijedan više“ kojom se građani upozoravaju na značaj poštovanja saobraćajnih propisa i apelujemo na sve učesnike u saobraćaju na odgovorno ponašanje.

PU Prijedor

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.