Izdvajamo

 

Državnim prvenstvima u Zabrđu kod Viteza, nakon ljetne pauze, nastavljena je takmičarska biciklistička sezona.
Biciklistički klub “Kozara” Prijedor ostvario je zapažen rezultat na ovom takmičenju brdskog biciklizma.
Velika vrućina i zahtjevna staza pratili su ovo prvenstvo. Među najuspješnijim takmičarima “Kozare” bili su mladi Ivan Dobrić i veteran Nikola Stojnić.
IVAN DOBRIĆ
Junior Ivan Dobrić, mnogo puta ove sezone, pokazao je kako vrijedno radi i da postepeno ide ka vrhu BH biciktlizma! Trku u Vitezu završio je kao drugoplasirani vozač ukupnog poretka svih kategorija. Istovremeno, ističu u BK Kozara, postao je državni prvak u XCU disciplini kategorije juniora!

NIKOLA STOJNIĆ
Najiskusniji takmičara “Kozare”, veteran Nikola Stojnić, nakon brojnih zlatnih i srebrnih medalja, na 10 kilometara, bio je treći.
VLASENKO i STUPAR
Anđelo Vlasenko je debitovao u ovakoj stazi i osvojio četvrto mjesto. Dugogodišnji član “Kozare” Damjan Stupar, nakon povrede, odlučio je da se vrati na biciklističku stazu. Njegova volja i znanje, ovoga puta, bili su dovoljno za 4. poziciju u kategoriji mlađih seniora!
Narednog vikenda Prijedorski biciklisti će učestvovati na takmičenju u Livnu.

Milan Bogun/infoprijedorba

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.