Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su 13.09.2024. godine oko 22,00 časa lišili slobode dva lica, D.S. i B.Z. iz Prijedora, nakon što su uočeni u vršenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, kretanjem po kolovozu pod dejstvom alkohola.
Prilikom intervencije policijskih službenika, lice B.Z. je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola u organizmu, a potom je počinio prekršaje iz oblasti javnog reda i mira „Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje“ i „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ zbog čega je lišen slobode.
Nakon lišenja slobode, navedeno lice je u službenim prostorijama, odbijajući da postupi po zakonito izdatom naređenju, pružajući aktivan otpor i napadom na policijskog službenika počinio krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i „Tjelesna povreda“.
Protiv lica B.Z. biće dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj za počinjena krivična djela, dok će se nadležnom sudu protiv istog dostaviti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 52. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja i člana 7. i 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.
Za počinjeni prekršaj iz člana 52. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja licu D.S. uručen je prekršajni nalog.

PU Prijedor

Ali eto život je kao rijeka, tece i ne zaustavlja se.