Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 07.07.2024. godine oko 18,40 časova prijavljeno je da se na nekategorisanom putu u mjestu Gaćani u Prijedoru dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem mopeda sa kolovoza i da je jedno lice smrtno stradalo.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je u nezgodi učestvovao M.Š. iz Prijedora upravljajući mopedom marke „Tomos“ koji je prilikom slijetanja sa kolovoza smrtno stradao. Teške tjelesne povrede zadobilo je maloljetno lice koje se prevozilo na mopedu i koje je zbog težine povreda prevezeno na Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banja Luci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Poseban apel upućujemo vozačima motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju koriste zaštitnu opremu i da posebnu pažnju posvete bezbjednosti lica koja se prevoze na ovoj kategoriji vozila.

PU Prijedor

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."