Izdvajamo

 

Grad Prijedor stavio je van snage konkurs za dodjelu stipendija raspisan prošle sedmice, a novi će biti objavljen nakon donošenja izmjena i dopuna Pravilnika o dodjeli stipendija, saopštila je Gradska uprava.
Konkurs se stavlja van snage zato što je u proceduri donošenje pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli stipendija grada Prijedora učenicima srednjih škola i studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama, navodi se u obrazloženju.

Nakon okončanja te procedure i stupanja na snagu novog pravilnika, biće raspisan novi javni konkurs za dodjelu stipendija i objavljen u nedjeljnom listu “Kozarski vjesnik” i na internet stranici grada.

prijedorgrad.org

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać