Izdvajamo

 

Grad Prijedor stavio je van snage konkurs za dodjelu stipendija raspisan prošle sedmice, a novi će biti objavljen nakon donošenja izmjena i dopuna Pravilnika o dodjeli stipendija, saopštila je Gradska uprava.
Konkurs se stavlja van snage zato što je u proceduri donošenje pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli stipendija grada Prijedora učenicima srednjih škola i studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama, navodi se u obrazloženju.

Nakon okončanja te procedure i stupanja na snagu novog pravilnika, biće raspisan novi javni konkurs za dodjelu stipendija i objavljen u nedjeljnom listu “Kozarski vjesnik” i na internet stranici grada.

prijedorgrad.org

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ