Izdvajamo

Piše: Alma Ćirkić

Neka vam drugi požele sretan Dan žena samo sa par riječi. Neka vam zdravlje i ostvarenje svih ostalih želja žele za rođendane. Neka nađu priliku da vam požele da budete idealne supruge, majke, bolje sestre,prijateljice i ostalo.
Ja vam danas želim poželjeti nešto drugo. Pozeljeću vam osjećaj. Onaj zbog kojeg smo i stvorene. Poželjeću vam ljubav. Koliko god godina imale i gdje god se nalazile, kakve god vaše životne okolnosti bile, ja vam od srca želim onog nekog.
Želim vam osjećaj razgovora koji traje satima. O svim životnim temama... Kad se završi, želim da osjećate da je ostalo jos toliko toga sto niste rekli... Želim da jedva čekate sljedeći.
Želim vam da vas usne bole od čežnje za poljupcem. Da ih grizete nesvjesno... Da ne dobijete poljubac svaki put kad ga poželite. Jer... nije fora :)
Ne mora biti filmski. Može i dok se vozite. Dok ste okupirani svako svojim mislima. Desni žmigavac, usporavanje, zaustavljanje, poljubac... I vi, ostavljene bez daha...
Želim vam ruku. Grubu. Mušku. Ruku koja će zasjati u veličini svoje nježnosti kad vam sklanja pramen kose sa čela.
Želim vam zagrljaj. Sigurni. Čvrsti. Onaj s kraja svijeta. Onaj u koji utonete dok vas njegov dah miluje po čelu ili iza uha...
Želim vam rečenice poput: Kako si? Jesi li popila tabletu? Pokrij se.
Nadimak. I nadimak vam želim. Neki koji je samo vaš. Koji koristi samo on. Nadimak koji u sebi sadrži sve ono što on želi da znate. Sve ono što misli o vama.
Želim vam njega. Hrabrog, neustrašivog, ponosnog, tvrdoglavog i samo vašeg muškarca.
Nije bitno kako izgleda. Niti gdje živi. Čak ni s kim živi. Na mnogo životnih okolnosti ne možemo uticati. I ne trebamo.
Emocija koju vam želim treba da uzdrma vaš svijet iz korijena. Treba da uzrokuje neprospavane noći. U radosti uživa onaj ko je spoznao tugu. U dodiru onaj koji je čeznuo. Ljubav najbolje poklanja onaj koji je i sam ostao željan iste...
Nema nas ljepših i ružnijih... Dobrih ili lošijih... Samo hrabrih ili kukavica.
Želim vam... Da se usudite! Da odbacite okove društva. Da volite. Da napišete vlastitu priču o najvećoj ljubavi na svijetu. Želim vam da vam ista bude uzvraćena.
Čak i ako nije uzvraćena, ljubav je. Obogaćuje. Čini nas velikima. Posebnima. Drugačijima. Čini nas ženama :)
Mile moje, pronađite u sebi dovoljno snage da napunite čarobni kofer trenutaka. Kad naše vrijeme na ovoj planeti istekne, čarobni kofer trenutaka je jedino što nosimo sa sobom...

SVIM ŽENAMA SVIJETA SRETAN 8. MART DA BUDETE ŽIVE, ZDRAVE I VESELE SVAKI DAN U GODINI....OD SRCA ŽELJE I ČESTITKE....Kozarac.eu

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.