Izdvajamo

Ovaj četvrtak ću početi sa jednom divnom porodicom koja se zove F.K.Bratstvo. Prošle hefte su imali sastanak, a razlog sastajanja je bio, kraj sezone. Kažem porodica jer tako nekako sam vidio ove momke i rukovodstvo kluba. Kad razgovaraju nema onog umotavanja, već svak svakom kaže u lice šta ima da se kaže. Na satanku su diskutovali o uspjesima i neuspjesima u zadnjoj polu sezoni. Na kraju su zakljucili da je situacija u FK Bratstvo zadovoljavajuća, ali da netreba stati već pokušati da iduća sezona bude bolja od predhodne. Donesena je odluka da tradicionalni turnir "Asim Mahmuljin" bude 5.6.i 7. jula ove godine. Turnir će se igrati na školskom igralištu u Kozarcu.

Došla je vijest da je žena od Elvira Grozdanića, Fatima, poslije operacije srca, na banjskom liječenju. Elvir i njegova porodica su pored BH Telekoma jedni od najvećih sponzora FK Bratstvo. Odlučili su da pošalju jedan dres od kluba sa potpisom svih igraća i rukovodstva kluba. Dres je jedan mali znak zahvalnosti porodici Grozdanić i podrška Fatimi da što prije ozdravi. Uz dres ide i karta sa najboljim željama. Na fotki se ne vidi tekst pa sam ga ja prepisao. tekst sa karte:

FK Bratstvo želi brz oporavak i brz povratak svojim najmilijim supruzi našeg stalnog sponzora Elvira "Ele" Grozdanića.

Na kraju je saopšteno, igraćima, da je došao novi trener. Tofko Grozdanić je preuzeo trenersku palicu, najavio više rada, disciplina i bolje rezultate. Rečeno je i da će pokušati dovesti još par igraća kao pojačanje kluba.

U subotu ujutro čujem opet jedna lovačka sekcija ustrijelila srndača. U Kozarcu nalazim lovnika Ešu Jakupovića i lovce sekcije Drenovača. Prvo da fotografišem pa poslije ostali dio priče.

Srndača je ustrelio lovnik Ešo Jakupović u reonu Srednji Jakupovići  Ploha Tukovi, punkt Savin Most. Kako reče Ešo, ekipa mala ali odabrana, koja je ulovila ovog kapitalca uz Ešu je:

Namko Jakupović

Božo Mitrović

Milan Grgić

Živko Grahovac

Poslije fotografisanja Ešo nas je sve počastio. Pitam Ešu da mi da malo više informacija. Priča mi on: Ova sekcija uzgaja divljač svih vrsta i uzrasta. U planu je ove godine 5 srndača za odstrel. Ovaj srndač što je Ešo odstrelio, komisija je pregledala i on očekuje zlatnu medalju za ovog kapitalca.

Kao i svake hefte par fotki onako ne vezano za neki događaj. Ovaj put sam fotografisao radnike od Saida Mujana, dok su radili fasadu na jednoj kući. Ipak Said i njegovi radnici su naj bolji za ove poslove.

U Prijedoru sam sreo Dinu Dedića iz Bišćana, kaže da je poćeo da radi za UNIQA osiguranje. Kratka priča i dogovorili smo se za posao.

Mira Joldić me zove sva radosna , kaže osvojili smo drugo mjesto. Priča mi Mira da je naše Kulturno umjetničko drustvo Kozarac putovalo je u Zvornik,  8. juna 2013. godine.  gdje su se takmičili na 16. Festivalu dječijeg folklora.  Naši folkloristi u kategoriji do 15 godina pokazali su se u najboljem svjetlu.

Nisam išao u Zvornik pa sam prvu fotku pozajmio od Mire. Priča mi ona da su   zasluženo osvojili  drugo mjesto u konkurenciji 27 društava. Ovo je  veliki uspijeh na koji trebamo  biti ponosni, a ovo je  rezultat velikog truda i rada. Hvali se Mira sa diplomom koju su dobili naši mladi.

Juče su, Udruženje građana Optimisti 2004-Kozarac, i Osnovna skola Kozarac (ekološka sekcija), organizovali  Kozaračku omladinsku radnu akcija, K.O.R.A. 2013. Akcija je bila u školskom dvorištu, gdje su učenici čistili školsko igralište, dvorište i oko škole.

Na partizanskom groblju sam našao mlade iz Prijedora i Kozarca. Ova omladina uz rad i druženje, se dobro zabavljala.

Još par fotki onako slučajnih. Moje komšije sam sreo ispred ambulante, kažu kontrole.

Svratio sam i u Matični ured koji je promjenuo lokaciju i sad je sa druge strane od ambulante. Pitam Dervišu kako je ovdje, a ona mi reče da je dobro ustvri bolje nego gore gdje je bila do skoro. Malo je usamljena, radi sama kolegica Radana je iznenada umrla. Pitam je za ovo žbunje oko matičnog i ambulante, a ona reče da je nemoćna. Tražila je od opštine da ovo očiste i urede prilaz matičnom uredu i sad čeka odgovor.

Indira Kapetanović mi reće da fotografišem ovu ulicu kraj pijace. Ja, da ne idem od kuće do kuće napravim jednu fotku iz ptičje perspektive.

Indira je bila zauzeta košenjem dvorišta.

Tražeći najljepše uređeno dvorište došao sam u Bešiće kod Ene Bešića. Neću komentarisati, neka slika kaže kavo je dvorište kod Ene i njegovih sinova.

Poslije sam svratio kod Sejfe Tadžića i fotografisao njegovo dvorište.

Zati i kuću od Sejfine sestre Muhibe.

Dvije fotke iz mog šora.

Danas sam počeo fotografije sa ovim panoom. Vjerijem da se dobro vidi i moj komentar bi bio suvišan.

Zatim pećurke (gljive) na samom početku. Juče sam išao u šumu ne bih li našao koju pečurku da napravim par fotki ali bilo je bez uspjeha, nisam našao niti jednu. Pitam ovog momka gdje ih on nađe ali on mi onako ne određeno reče, pa nađe se.

Fotke koje sam pravio danas na četvrtku. Ako neko kaže da danas nije bio na četvrtku, evo dokaza da je bio.

 

Malo sam se iznenadio kad sam vidio Ekelju sa jednom staricom da šeta ćaršijom. Prišao sam bliže i prijatno se iznenadio kad sam prepotznao Hanifu Alić, a za one koji neznaju ko je ova starica, ona je žena od Hilmije Alića poznatog ugostitelja od prije rata. Dugo već nisam vidio Hanifu, a lijepo je vidjeti je u šetnji čaršijom.

Na kraju sam svratio kod Arčija i Nećke u BH Telecom u Kozarcu. Povod je bio što se mnoga naša udruženja, a posebno naše FK Bratstvo, KUD Kozara i Optimisti hvale kako dobro saraduju sa jednim od tri operatera naše države, koji jedini ima lijepo uređeno prodajno mjesto u Kozarcu. Dobro raspoloženi zaposlenici ove poslovnice (naša raja) su potvrdili pomenutu dobru saradnju i naglasili da su baš ovih dana ostvarili dobre kontakte sa našim taksistima koji su prvi u prilici da komuniciraju sa našim sugradanima koji ljeti dolaze u naša mjesta i da im odmah „provuku kroz uši“ kako je BH Telecom najbolji operater u Bosni i Hercegovini , pa time i u Kozarcu i kako je nepotreban rizik koristiti usluge drugih operatera u Kozarcu, jer se do sada BH Telecom pokazao kao najbolji, pogotovo kroz onu pomenutu saradnju sa našim udruženjima u reklamnoj saradnji, čime se „ubrizga“ u Kozarac najmanje desetak hiljada KM godišnje (za ovu godinu najavljuju cak i više).

Iz ovih razloga i još mnogo drugih, licno bih vas posavjetovao da za vaše komunikacijske potrebe date prednost ovom operateru, jer samo BH TELECOM zaslužuje da mu vjerujemo i da učinimo sve da zbog toga što Kozarcu DAJU NAJVIŠE, treba i da ostanu što duže u NAJVECEM MALOM GRADU NA SVIJETU, a ujedno i potrošeni novac za njihove usluge svakako ostaje u našoj dragoj Bosni i Hercegovini. Ja  koristim usluge BH Telekoma i zadovoljan sam.
Često me naša raja, koja živi negdje vani, pita gdje je smješten BH Telekom u Kozarcu. Za one koji ne znaju, BH Telekom se nalazi u Šoping centru na prvom spratu.


To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja

Još samo ovo:

 

 

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović