Izdvajamo

Cetvrtak. Nakon par sedmica nestabilnog vremena, danas je dobro ugrijalo.Dan traje do skoro 9 sati uvece. Nasa raja radi toliko da nam je i ovako dug dan, kratak da bi pozavrsavali planirane radove za danas. Ja, kao i obicno nosam fotoaparat sa sobom i koristim svaku priliku da fotografisem.

 

 

Kosidba na sve strane. Raja navalila da, dok je lijepo vrijeme, pokosi i pokupi travu.

Atif kaze da nema vremena za predaha.

Nadam se da ce mnogi ovog covjeka prepoznati. Rile nam je dosao iz Engleske na odmor. Svi koji su isli u Kozarac u skolu znaju naseg Rilu kao radnika os Rade Kodic Kozarac. On je bio poznat i kao vrstan mesar.

Said se hvali sa svojim blagom.

Ovog brke se sjecamo kao Brko kondukter. Refik Softic.

Akrobata na motoru, Joldic junior.

Sta reci za Mehinog. Taxi prva liga, uvijek dostupan.

Baja je stigao i ove godine iz daleke Australije.

Kako ih je lijepo vidjeti ovako zajedno.

Hajdera Mujkanovica nisam vidio vec godinama. A sjecam se kada smo skupa isli biciklima na utakmice u Holandiji.

Danas sam bio u Gornjim Garevcima ili kako neki kazu Grozdanicima. Moja rodica Timka Balic mi je malo pokazala svoje selo.

Kada sam fotografisao ovaj par, gospodja me pitala: ma ko to zeli da vidi nas stare. Ja sam rekao da volim da fotografisem i starije i mladje, bez neke velike razlike.

Neka raja mi se javlja sa zhtjevom da odem u Kozarusu i tamo fotografisem. Ja mislim da je Kozarusa dosta zastupljena kod nas. Kozarusa je i ovaj zaseok Grozdanici, Mujkanovici, Zerici i drugi zaseoci a ne samo ono sto se vidi sa glavne ceste.

Neke kuce ili osobe nisam fotografisao zato sto to oni nisu htjeli.Kad idem u ove zaseoke obicno pitam za dozvolu da bih nekog fotografisao.

Ja mislim da ce raja iz Grozdanica i G.Garevaca biti zadovoljna.

To je to za ovaj Cetvrtak a do slijedeceg pozdrav iz sveee snage.

Jos samo ovo: Tuga jekao iluzija, nedamo joj mira dok ne shvatimo kako nas vara.

 

Nijaz - Caja

 

 

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.