Izdvajamo

Danas, lijepo vrijeme, opet  je puno naroda u carsiji i nekako svi veseli i sretni. Glavna tema razgovora medju rajom su predstojeci izbori. Najvaznije je da nema nekih svadja medju rajom o tome za koga glasati.

Svi jedva cekaju nedelju da glasaju pa da i to prodje. Na pitanje za koga glasati, obicno se daje neodredjen odgovor, zavisno ko pita. Ako pita neko iz SDA onda upitani kaze da ce za SDA glasati, a cim naidje neko iz SDP ista osoba kaze da ce za SDP i tako dalje. U nedelju, najvaznije je da izadjemo na glasanje, i neka svako glasa prema svom uvjerenju.Ponedeljak novi dan nova nafaka.

Ja cesto odlazim i u Prijedor, jer i to nazivam svojom carsijom, pa i tamo napravim poneku fotografiju.

Prosli vikend su obiljezeni "Dani meda u Prijedoru".Naravno ucesce u ovoj manifestaciji su imali i nasi pcelari iz Kozarca. Zna se i to da je Sulejman-Suljo Jakupovic jedan od navecih i najboljih proizvodjaca pcelijeg meda na ovom podrucju.

Tamo gdje je nekad bila ciglana u Prijedoru uskoro ce da se otvori trzni centar "Bingo"

 

Jesen, kao i obicno, veseli stroj je poceo sa proizvodnjom rakije.

Ja opet o Saidu Mujanovicu. Ovaj covjek, pored toga sto je dobar gradjevinac, bavi se i sa uvozom polovnih poljoprivrednih masina pa i automobila po narudzbi. Stvarno je svestran.

 

Hakiji sam obecao da cu njegovu fotografiju objaviti, i evo ispunjavam obecanje.

Kandidatima svih stranaka, sretno na izborima a gradjanima poziv da izadju na izbore.

 

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović