Izdvajamo

Danas, lijepo vrijeme, opet  je puno naroda u carsiji i nekako svi veseli i sretni. Glavna tema razgovora medju rajom su predstojeci izbori. Najvaznije je da nema nekih svadja medju rajom o tome za koga glasati.

Svi jedva cekaju nedelju da glasaju pa da i to prodje. Na pitanje za koga glasati, obicno se daje neodredjen odgovor, zavisno ko pita. Ako pita neko iz SDA onda upitani kaze da ce za SDA glasati, a cim naidje neko iz SDP ista osoba kaze da ce za SDP i tako dalje. U nedelju, najvaznije je da izadjemo na glasanje, i neka svako glasa prema svom uvjerenju.Ponedeljak novi dan nova nafaka.

Ja cesto odlazim i u Prijedor, jer i to nazivam svojom carsijom, pa i tamo napravim poneku fotografiju.

Prosli vikend su obiljezeni "Dani meda u Prijedoru".Naravno ucesce u ovoj manifestaciji su imali i nasi pcelari iz Kozarca. Zna se i to da je Sulejman-Suljo Jakupovic jedan od navecih i najboljih proizvodjaca pcelijeg meda na ovom podrucju.

Tamo gdje je nekad bila ciglana u Prijedoru uskoro ce da se otvori trzni centar "Bingo"

 

Jesen, kao i obicno, veseli stroj je poceo sa proizvodnjom rakije.

Ja opet o Saidu Mujanovicu. Ovaj covjek, pored toga sto je dobar gradjevinac, bavi se i sa uvozom polovnih poljoprivrednih masina pa i automobila po narudzbi. Stvarno je svestran.

 

Hakiji sam obecao da cu njegovu fotografiju objaviti, i evo ispunjavam obecanje.

Kandidatima svih stranaka, sretno na izborima a gradjanima poziv da izadju na izbore.

 


Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.