Izdvajamo

 

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Žarko Tubin potvrdio je da će Grad Prijedor danas za 73 proizvođača mlijeka isplatiti oko 60.000 KM podsticaja za proizvedeno i prodato kravlje mlijeko.

On je naveo da su pravo ovaj podsticaj ostvarili poljoprivredni proizvođači koji obavljaju poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji grada Prijedora, koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava i koji mlijeko predaju jednoj od registrovanih mlijekara na teritoriji BiH.
"Iznos podsticaja zavisi od obima proizvodnje, tako da za proizvođače koji proizvedu do 50.000 litara mlijeka u jednom obračunskom periodu iznosi do 4 feninga po litri, za proizvođače koji proizvode između 50.000 i 150.000 litara mlijeka iznosi do 3 feninga po litri, a za one proizvođače koji proizvode preko 150.000 litara mlijeka u jednom obračunskom periodu iznosi do 2 feninga po litri", rekao je Tubin novinarima.
On je dodao da je u jesenjem obračunskom periodu bilo 77 korisnika podsticaja za proizvodnju kravljeg mlijeka.

prijedorgrad

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.