Izdvajamo

 

Osnovni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu koja Ajdina Udovčića tereti da je uzeo tuđi listić od džekpota, te podigao 40.940 KM, a zatim pare trošio na razne načine.

Terete ga da je to uradio od 9. marta 2022. godine do 15. marta 2022. godine.

"Nakon što je maljetnik (u to vrijeme šesnaestogodišnjak) iz Prijedora, u ugostiteljskom objektu putem aparata za igre na sreću 'Bingo' dobio džekpot od 51.200 KM (iznos sa porezom), ponudio je da će mu navodno pomoći oko isplate džekpota", navodi se u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor.

Optuženog terete da je tvrdio da će on postići da džekpot od 51.200 KM bude isplaćen na svoje ime, i nakon toga novac navodno predati maloljetniku, a koji će potom njemu za tu uslugu platiti 1.000 KM.

"Na to je maloljetnik pristao vjerujući Ajdinu Udovčiću. Maljoljetnik mu predaje tiket na osnovu kojeg je Ajdin Udovčić ishodio u Banjaluci da mu se na tekući račun isplati ukupan džekpot bez poreza od 40.940 KM. Novac mu je isplaćen 9. marta 2022. godine", navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Međutim, kako je istaknuto, Udovčić novac nije predao maloljetniku već ga je uzeo sebi, a srećnog dobitnika držao u zabludi.

"Održavao ga je u zabludi tako što mu je najprije obećao da će mu, dan nakon podizanja džekpota, u 10 časova ujutru predati novac koji će prethodno podići sa svog tekućeg računa u banci, što nije ispoštovao već je na taj dan maloljetniku rekao da je u Sanskom Mostu i da će ubrzo doći u Prijedor da idu u banku po novac, što nije učinio, te se prestao javljati maloljetniku na telefon", navodi se u optužnici.

Nakon toga je, istaknuto je, Ajdina Udovčića pozvao ujak maloljetnika, kojem je Udovčić obećao da će za sat i po doći u Prijedor i da će mu se tada javiti, što takođe nije uradio te se i ujaku prestao javljati na telefon.

"Sebi je Ajdin Udovčić, u međuvremenu, novcem od žekpota kupio golf 4, za 5.000 KM, mobilni telefon Samsung tip S21, za 2.600 KM, a dijelom novca je platio svoje neplaćene kazne od oko 1.370 KM", istaknuto je u optužnici.

Dodaje se da je dvojicu muškaraca počastio sa 1.000 maraka.

"Jednom od njih kupio je mobilni telefon Samsung tip S21, a dio novca potrošio je igrajući igre na sreću u kockarnici, dok je dio novca potrošio na neutvrđen način", istaknuto je u optužnici.

nezavisne.com

 

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak