Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor lišili su slobode lice M.G. iz Oštre Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i krivično djelo „Teška krađa“.

Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da su u toku noći 30./31. januar i 02. februara sa područja grada Prijedora otuđena dva putnička motorna vozila. Radeći na rasvjetljavanju prijavljenih krivičnih djela došlo se do saznanja da se u vezu sa navedenim može dovesti lice M.G. iz Oštre Luke.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni sa parking prostora odvezao putnička motorna vozila marke „Yugo“ i „Jetta“, koja su kasnije pronađena na području Rasavaca i Usoraca. Osumnjičeni je takođe iz prvog vozila otuđio motornu testeru. Svi predmeti su vraćeni vlasnicima.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu protiv M.G. dostaviti izvještaj za počinjena krivična djela.

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.