Izdvajamo

 

Policijski službenici Polcicijske uprave Prijedor 15.11.2023. godine oko 01,20 časova obavljajući redovnu patrolnu djelatnost u ulici Vojvode Stepe Stepanovića uočili su dva nepoznata lica koja pokušavaju otuđiti akumulator sa radne mašine. Po uočavanju policijskih službenika navedena lica su se motociklom udaljila sa lica mjesta, ali su brzom interevencijom policijskih službenika pronađeni i lišeni slobode. Utvrđeno je da se radi o licima Đ.Z. i A.N. iz Prijedora, a tokom kriminalističke utvrđeno je da su počinili krivično djelo „Krađa“ otuđivši predmetni akumulator.

Daljim radom izvršen je pretres stambenih prostorija koje koriste osumnjičena lica. Pretresom kod lica A.N. pronađene su i oduzete tri ručne bombe, tri puške i 25 komada metaka različitog kalibra.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv A.N. i Đ.Z. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Krađa“, dok će se protiv A.N. dostaviti izvještaj za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

PU Prijedor

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.