Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući aktivnosti usmjerene na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga dana 14.11.2023. godine prilikom kontrole lica K.B. iz Sanskog Mosta pronašli su i oduzeli zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 18 grama i osam zamotuljaka sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid bruto mase 6,3 grama. U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv K.B. dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Istog dana policijski službenici Policijske uprave Prijedor su realizujući akciju „Kalibar“ od lica F.B. iz Prijedora oduzeli poluautomatsku pušku. Protiv F.B. nadležnom tužilaštvu dostaviće se izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.