Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 14.09.2023. godine od M.S. iz Novog Grada privremeno su oduzeli putničko motorno vozilo marke „Toyota“ nakon što je kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom opojnih droga. Izvršenim provjerama kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da je M.S. višestruki povratnik u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 3.400,00 KM.

Preduzimanjem daljih mjera i radnji, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva i po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru, izvršen je pretres stambenog objekta u Oštroj Luci koji koristi M.S. tokom kojeg je pronađena i oduzeta smeđa praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin ukupne bruto mase 12,6 grama i dvije digitalne vage.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv M.S. dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ , dok će se za prekršaj iz oblasti bezbjednosti saobraćaja nadležnom sudu dostaviti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

PU Prijedor

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.