Izdvajamo

 

Dom zdravlja Prijedor nabavio je iz vlastitih sredstava aparat za digitalno tri de snimanje zuba vrijedan 72.000 KM, čime je ova ustanova znatno poboljšala stomatološke usluge, izjavio je direktor ove ustanove Miloš Marjanović.
On je naveo da je zdravstvenim osiguranicima od sada dostupan najbolji mogući dva de snimak o trošku Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, za koji plaćaju samo participaciju, a koja iznosi od četiri do devet KM, u zavisnosti od vrste usluge.

“Uređaj se nalazi na stomatologiji na Urijama i već smo počeli sa dva de snimanjem. Naši tehničari idu na obuku za tri de snimke i očekujemo da će od iduće sedmice i ta komercijalna usluga biti dostupna”, rekao je Marjanović Srni.

On je najavio da će cjenovnik za tri de snimke biti dostupan od iduće sedmice, te usklađen sa tržištem i da će javnost biti blagovremeno obaviještena, kao i da je prijedorski Dom zdravlja jedna od rijetkih javnih zdravstvenih ustanova u BiH koja ima ova uređaj.

“Mi ovim nastavljamo investicioni ciklus dititalizacije rendgen usluga koji smo započeli lani. Nastavljamo krajem ove godine, kada je u planu da započne renoviranje RTG službe u centralnoj zgradi”, istakao je Marjanović.

On je napomenuo da je Zavod za stomatologiju Republike Srpske završio građevinske radove u zgradi na Urijama i da je u toku opremanje prostorija, a da će aparat za digitalno snimanje zuba u potpunosti zadovoljiti potrebe oralne hirurgije u ovoj ustanovi.

SRNA

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic