Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 11.09.2023. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv E.V. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela „Poslovna prevara“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“.

Osumnjičena E.V. se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Kozarske Dubice omogućila drugom licu da bez zasnovanog radnog odnosa i stvarnih ovlaštenja zastupa to privredno društvo, te u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi dovede u zabludu pravno lice iz Hrvatske da će im uz avansnu uplatu od 51.000,00 eura isporučiti tokarski stroj, nakon čega nije izvršena isporuka robe niti povrat uplaćenog avansa.

Na ovaj način osumnjičena je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 51.000,00 eura, za koliko je ujedno oštećeno pravno lice iz Hrvatske.

PU Prijedor

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.