Izdvajamo

 

Šef Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora Miroslav Krneta izjavio je danas da je u Prijedoru stanje povoljnije nego juče budući da je vodostaj Sane opao za oko pola metra u posljednja 24 časa.

Vodostaj rijeke Sane na mjernoj letvi kod gradskog mosta u 06,00 časova iznosio je 413 cm i nastavlja se trend pada vodostaja.
Vodostaji uzvodno od grada Prijedora bilježe dalji pad ( Ključ za 48 cm u odnosu na dostignuti maksimum , a Sanski Most za 69 cm ). Vodostaj rijeke Miloševice je nakon značajnog pada tokom prethodnih dana ostao na tom nivou i ne ugrožava naselja Topolik i Vrbice.
"Ono što je dobro jeste da na području Raškovca, Bišćana, Tukova, Brezičana i Cikota Sana se povlači iz onog zaplavljenog dijela i ostaje na pojedinim mjestima, u takozvanim prirodnim depresijama", rekao je Krneta novinarima.

U ovim zonama ima zaplavljenih stambenih i pomoćnih objekata, ali se voda polako povlači iz plavne zone i zadržava se u prirodnim depresijama.
Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić napomenuo je da se svaki put kad nivo Sane počne opadati pojavljuju podzemne vode i da su se od juče intenzivirale intervencije vatrogasaca na ispumpavanju.
"Šest je pumpi trenutno na terenu i imamo ih još toliko i spremni smo da odgovorimo izazovima Očekujemo da će u Tukovima i Raškovcu biti najviše intervencija", dodao je Martić.
Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Prijedor Zdravko Budimir rekao je da se u područnom odjeljenju Osnovne škole "Branko Ćopić" u Gomjenici danas ne održava nastava zbog velikih količina vode u okolini školske zgrade i rasta nivoa Gomjenica tokom jučerašnjeg dana. Danas je i vodostaj Gomjenice u opadanju.

Preduzeće " Vodovod" a.d. danas će, prema zaključku Gradskog štaba za vanredne situacije, izvršiti vanredno mikrobiološko uzorkovanje vode za piće.
Što se tiče snabdijevanja električnom energijom, iz Elektro Krajine Radna jedinica Prijedor je informacija za javnost da je snabdijevanje uglavnom uredno, bez većih kvarova, da je bio prolazni kvar na dalekovodu Konjevići, pa je dio potrošača Marićke, Omarske i Busnova bio kratko bez napajanja.

prijedorgrad.org

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.