Izdvajamo

 

Šef Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora Miroslav Krneta izjavio je danas da je u Prijedoru stanje povoljno i da je vodostaj Sane opao za još pola metra u posljednja 24 časa.

Vodostaj rijeke Sane na mjernoj letvi kod gradskog mosta u 07,00 časova iznosio je 362 cm i nastavlja se trend pada ( 98 cm ).
Krneta je naveo da Sana i dalje opada i da je uzvodno u Sanskom Mostu vodostaj manji za 123, a u Ključu za 71 centimetar.
Vodostaj rijeke Miloševice je nakon značajnog pada tokom prethodnih dana ostao na tom nivou i ne ugrožava naselja Topolik i Vrbice.
Rijeka Sana se povukla u korito u naseljima Rasavci, Tukovi, Bišćani, Raškovac, Brezičani i Cikote. Na terenu ima još vode koja se zadržala u prirodnim depresijama koje se polako prazne.
Lokalni put za Bišćane je prohodan.
Teritorijalna vatrogasno-spasilaćka jedinica nastavila je prema zahtjevima građana sa ispumpavanjem vode iz podrumskih prostorija, a takođe u toku je ispumpavanje vode iz prirodne depresije u naselju Raškovac.
"Obavještavamo građane, ukoliko vodu, koja je ostala u takozvanim prirodnim depresijama, treba ispumpavati, da se obrate Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici na broj 123", rekao je Krneta.

prijedorgrad.org

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo