Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica 21.03.2023. godine lišili su slobode M.B iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Kriminalističkom obradom, te prikupljenim dokazima na licu mjesta, utvrđeno je da je M.B. dana 21.03.2023. godine oko 15,45 časova na makadamskom putu ispred svoje porodične kuće u Kozarskoj Dubici, nakon što se doveo u stanje alkoholisanosti, aktivirao i bacio minsko eksplozivnu napravu-ručnu bombu kom prilikom je na objektu kuće nastupila manja materijalna šteta, bez posljedica po lica.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica M.B., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."