Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Kozarac dana 06.02.2023. godine izvršili su kriminalističku obradu lica E.Ć. iz Kozarca zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 04. do 06. februara počinio krivično djelo „Krađa“ na štetu lovačkog udruženja iz Prijedora.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni u navedenom vremenskom periodu u mjestu Trnopolje otuđio lovačku kameru sa punjačem i pripadajućom memorijskom karticom koja je bila postavljena u lovištu, pričinivši na taj način lovačkom udruženju materijalnu štetu u iznosu od 750,00 KM.

Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog E.Ć. Okružnom javnom tužilaštvu biće dostavljen Izještaj za počinjeno krivično djelo.

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.