Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 04.02.2023. godine oko 04,00 časova obavljajući redovnu patrolnu djelatnost u ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca uočili su jedno lice koje upotrebom podesnog predmeta nasilno pokušava ući u objekat apoteke.

Nakon što je lice lišeno slobode kriminalističkom obradom utvrđeno je da se radi o A.K. iz Prijedora i da je neposredno prije lišenja slobode u ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca pokušao izvršiti krivično djelo „Teška krađa“ nad objektom apoteke, kao i trgovačke radnje koja se nalazi u neposrednoj blizini.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će po kompletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

PU Prijedor

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać