Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su u okviru regionalne akcije pojačane kontrole učešća traktora u saobraćaju, kontrolisali 118 vozača traktora, od čega je njih 71 ili 60% sankcionisano zbog nepropisnog učešća u saobraćaju.

Akcija je realizovana od 15. do 18.10.2024.godine sa ciljem uticaja na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju da poštuju propisane uslove za bezbjedno i pravilno učestvovanje u saobraćaju, kako bi se doprinijelo smanjenju broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači traktora i radnih mašina.

Od ukupnog broja sankcionisanih prekršaja, 49 ili 65% se odnosilo na vozače traktora koji za vrijeme vožnje na javnom putu nisu imali upaljeno žuto rotaciono svjetlo, a iz saobraćaja su isključena četiri vozila ove kategorije zbog toga što nisu bila registrovana i još četiri vozača zbog toga što nisu stekli pravo na upravljanje traktorom.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače traktora da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.

PU Prijedor

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni