Izdvajamo

 

Italijanski padobranac Klaudio Karbone i ekipa Aero-kluba “Prijedor” pobjednici su ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva u padobranstvu koje je održano na Aerodromu Urije u Prijedoru.
Karbone, član ekipe “Miks 7/a”, izjavio je novinarima da je prvi put na takmičenju u Prijedoru i da mu je drago što je pobijedio.

“Vremenski uslovi su bili veoma teški i zahtjevni, a uz čestitke za organizaciju nadam se da ću opet doći”, rekao je Karbone.

Drugo i treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji pripalo je Nandoru Totu iz Mađarske i Matevžu Cestniku iz Aero-kluba “Ptuj”.

Siniša Vujaković, vođa pobjedničke ekipe Aero-kluba “Prijedor”, izjavio je da su na takmičenje došle ekipe od respekta.

“Tu je bila ekipa `Krakov Vavel` koja nas je prošle godine pobijedila, ekipa koja poslije trećeg kola vodi u generalnom plasmanu Istočnoevropske lige. Bila je i ekipa iz Mađarske, kao i padobranska ekipa Vojske Srbije `Nebeske vidre`, koja nas je dva puta na početku sezone već pobijedila”, rekao je Vujaković.

On je istakao da su danas imali loš početak, ali su potom ušli u formu i pokazali svoj pravi potencijal.

Iza Prijedorčana na pobjedničko postolje popeli su se i članovi ekipe “Fritim” iz Italije i “Krakov Vavel” iz Poljske.

U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji prvoplasirane su bile Radmila Đurić iz ekipe “Nebeske vidre”, Ina Gitel iz ekipe “Arhistratig” i Sandra Flumian iz ekipe “Fritim” iz Italije.

Direktor Kupa Zoran Sredić rekao je da je prvenstvo završeno bez i jedne greške ili otkazivanja, što je za organizatore najvažnije.

“Bezbjednost i ovo što su takmičari dva dana uradili vrhunska je prezentacija padobranstva, vještina discipline dolaska na cilj. Kup je završen kako treba, vrijeme nas je poslužilo, posada je bila dobra, sudije odradile svoj posao i tehnička ekipa je bila na visini zadatka”, rekao je Sredić.

Na prvenstvu je učestvovalo 14 četvoročlanih ekipa iz 10 evropskih zemalja.

Otvoreno padobransko prvenstvo Prijedora “Prijedor open” takmičenje je koje je 1996. godine počelo pod imenom “Petrovdanski padobranski kup” i koje se od 2022. godine odvija u okviru Istočnoevropske ciljaške lige.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor.

SRNA

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović