Izdvajamo

 

U Prijedoru će 18. maja biti održana deveta biciklijada u organizaciji Biciklističkog kluba “Kozara” i prijedorske Turističke organizacije, najavio je danas načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije grada Prijedora Aleksandar Milješić.

Milješić je rekao na konferenciji za novinare da “Šesnaestomajska biciklijada” okuplja veliki broj učesnika, a iz godine u godinu sve je veći broj djece.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Prijedora Dijana Aramanda rekla je da se događaj organizuje u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto društvom Prijedor i Auto-moto savezom Republike Srpske.

Prema njenim riječima, biciklijada nije takmičarskog karaktera, već je cilj promocija biciklizma i zdravog stila života.

“Od ove godine start za bicikliste klubova kreće ispred manastira Miloševac i rutom od pet kilometara pridružuju se svim ostalim učesnicima na Trgu majora Zorana Karlice”, navela je Aramanda.

Predsjednik Biciklističkog kluba “Kozara” Prijedor Goran Garača podsjetio je da je prva biciklijada održana 2016. godine kao prva aktivnost tada osnovanog kluba i da je okupila između 50 i 100 učesnika, a prošle godine bilo ih je više od 400.

“Ove godine očekujemo još više učesnika jer smo obezbijedili bogat nagradni fond. S druge strane, programski sadržaj je jako interesantan, pogotovo za najmlađe uzraste”, rekao je Garača i pozvao sugrađane da se pridruže biciklijadi.

agencije

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.