Izdvajamo

 

U Etno selu "BK OAZA" Kamičani većeras, srijeda 27.12.2023.god., održano je donatorsko veče popularno nazvano "Crvena noć FK Bratstva" koje je sprovedeno u organizaciji uprave fudbalskog kluba Bratstvo Kozarac.

 

 Događaju je prisustvovao potpredsjednik RS Ćamil Duraković, Gradonačelnik Grada Prijedora Slobodan Javor, Potpredsjednik Skupštine RS Mirsad Duratović, Anita Jakupović, te dosta velik broj članova i simpatizera ovog kluba. Restoran je bio pun i dosta raje se vratilo jer nije bilo mjesta.

Svima prisutnima, obratio se predsjednik FK Bratstvo, Zijad Kusuran. On je prezentovao dosadašnji rad i plan daljeg razvoja kluba. Zatim pozvao simpatizere da podrže rad kluba. On je naglasio zasluge igrača i uprave za dosadašnje igre u Regionalnoj lige zapad. Klub radi veoma kvaliterno i sjajan je ambasador, najljepšeg malog grada na svijetu. Kolektivima i pojedincima koji čine ovaj klub, veliko hvala, kazao je Zijad.

 

 Zatim je prezentovao dosadašnji rad na proširenju i rekonstrukciji igrališta FK Bratstvo Kozarac. Naglasio je ogromnu podršku građana, simpatizera FK Bratstva i pozvao da još jednom pomognu da se ovi planirani radovi, izgradnja tribina, završe i na ljeto naredne godine, igrači zaigraju na svom igralištu.

 

 Druženje, uz Albina Omić, Jasmin Durmič, Eso Balić i Tarik Đonlagić, nastavljeno do kasno u noć.

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.