Izdvajamo

 

Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba Bratstvo Kozarac održana redovna godišnja skupština.

Prva tačka dnevnog reda je bila izbor novog predsjednika skupštine FK Bratstvo Kozarac: jednoglasnom odlukom, javnim glasanjem svih prisutnih članova skupštine, imenovan je novi predsjednik skupštine FK Bratstvo Kozarac - Amel Suljić.

Druga tačka dnevnog reda se odnosila na godišnji izvještaj o radu kluba, kao i finansijski izvještaj za proteklu godinu, kojeg je predstavio predsjenik FK Bratstvo Kozarac - Zijad Kusuran. Kompletne finansijske izvještaje možete pogledati u prilogu. Kusuran je istakao da je ova polusezona odigrana ispod očekivanom niovoa - te istakao ciljeve za naradnu polusezonu, a to je pozicija kluba u gornjem dijelu tabele Regionalne lige RS-a - Zapad.

Treća tačka dnevnog reda je sadržavala finansijski izvještaj o proširenju i renoviranju stadiona u periodu 2020 - 2022 godina, kojeg je predstavio Vahid Garibović (izvještaj možete u cjelosti pročitati u prilogu).

Na kraju sjednice, predstavljen je i novi trener seniorske ekipe FK Bratstvo Kozarac: Eldin Turkanović, koji se predstavio skupštini, iznijevši svoje ciljeve za proljetni dio sezone - a to je naporan rad na postizanju što boljih rezultata u nastavku prvenstva i pokušaj povratka u gornji dio tabele.

 

 

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.