Izdvajamo

 

Svaki sportista sanja da igra za državni tim, a ja sam mogla da završim karijeru bez da ikad obučem dres svoje Bosne i Hercegovine. I ove posljednje dvije i pol godine sam nastavila da igram samo da doživim ovaj trenutak, poručila je Topić

Ljubitelji rukometa u Bosni i Hercegovini i sve bh. rukometašice koje igraju širom svijeta čekale su 12 godina da se ponovo formira ženski državni tim.

Reprezentaciju smo ponovo dobili prošle godine, nakon više od decenije čekanja. “Zmajice” su nastupile u pretkvalifikacijskom turniru za Evropsko prvenstvo u Grčkoj, a jučer su prvi put igrale na domaćem terenu.

Bh. rukometašice su u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pred punim tribinama dvorane u Cazinu dočekale selekciju Grčke. Lavovska borba izabranica Alme Ćehajić-Hadžović i na kraju pomalo nesretan poraz (21:23). Do 54. minute naše rukometašice imale su vodstvo, no treba uzeti u obzir da su “Zmajice” ovu utakmicu odigrale nakon svega šest zajedničkih treninga i nijedne pripremnog meča.

– Iskreno nisam se mogla suzdržati, mnogo me je dirnulo. Tolike godine čekanja da državni tim igra zvanični meč pred svojom publikom. I meni je ovo bila prva utakmica sa reprezentacijom pred našom publikom i to u mom Cazinu, gdje sam nekad davno igrala za Krajinu – 2004. godine.

Svaki sportista sanja da igra za državni tim, a ja sam mogla da završim karijeru bez da ikad obučem dres svoje Bosne i Hercegovine. I ove posljednje dvije i pol godine sam nastavila da igram samo da doživim ovaj trenutak – priča Slađana Topić.

Istakla je da je atmosfera bila odlična, da je publika bila divna i da su nju i njene saigračice nosili cijelu utakmicu, na čemu im se zahvaljuje.
– Što se tiče jučerašnje utakmice, ako uporedimo realne činjenice, da smo izgubili i sa više razlike ne bi bilo čudno, jer smo imale samo šest treninga zajedno bez i jedne pripremne utakmice – ističe Topić.

Naše najbolje rukometašice sutra očekuje novi duel protiv Grčke, a i ovaj susret igrat će se u Cazinu.
– Jedina stvar koju možemo obećati svima, a i nama samima je da ćemo se boriti do zadnjeg zvuka sirene, pa poslije šta bude. Ovdje gdje jesmo je veliki uspjeh. Parirati Grčkoj je isto uspjeh, a ako prođemo dalje to će biti ravno čudu. I vjerujemo u to čudo svim srcem – poručila je Topić za portal “Avaza”.

Slađana Topić trenutno nastupa u Portugalu, za tim Madeire Andebol. U svojoj bogatoj karijeri igrala je za veliki broj klubova: Mira iz Prijedora, banjalučka Mladost, Borac, Krajinu, Vrbas, Iskru iz Bugojna, špansku Marinu Park, Naisu iz Niša, Ampostu i Remudas iz Španije, francuske Seles i Montlukon, a prije odlaska u Portugal ponovo je igrala u Španiji, ovog puta u dresu Puerto del Karmena.

Podsjetimo, utakmica BiH – Grčka sutra se igra od 17 sati. Bolja ekipa iz ovog dvomeča ide u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Avaz

Budi ti ta osoba zbog koje - kada je ljudi vide - kažu - na dunjaluku ima još dobra, nije sve umrlo!