Izdvajamo

 

Bivši golman mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, Eldin Jakupović, priključio se Asmiru Begoviću u Evertonu.

Klub je danas objavio na zvaničnim stranicama vijest o dolasku ovog 37-godišnjeg golmana, navodeći, između ostalog, kako je golman rođen u Kozarcu potpisao ugovor do kraja godine.

Eldin Jakupović je bio bez angažmana otkako se ljetos razišao s Leicester Cityjem, a razlog zašto je Everton posegnuo za njegovim uslugama krije se u problemima s povredama koje imaju Jordan Pickford i Andy Lonergan.

Na Ostrvu je Jakupović još od 2012. godine. Uz Leicester branio je još za Hull City i Leyton Orient, a ranije je još bio član Arisa, Lokomotiva, Grasshoppersa, Thuna…

Upisao je tri nastupa za našu mladu selekciju, da bi se potom opredijelio za Švicarsku.

sport.novi.ba

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).