Izdvajamo

Nakon zimske pauze fudbaleri FK Bratstvo Kozarac prosle sedmice započeli su sa pripremama. Treneru Karariću stoji na raspolaganju oko 20 igrča. Da uprava nije sjedila skrštenih ruku pokazuje nekoliko novo dovedenih igrača. Da se ozbiljno radi u našem klubu i da naš klub podižemo na viši nivo pokazuje i današnja prijateljska utakmica protiv FK Omarske koja se takmici u 2.ligi. Utakmica je odigrana na pomoćnom stadionu FK Borac Banja Luka sa početkom u 12.00 sati. Da su naši momci i trener ozbiljno ušli u pripreme pokazuje i danasnji rezultat od 5:1 u korist Bratsva što nam daje motivaciju da ozbiljno počnemo razmišljati i o takmičenju u 2.ligi gdje nam je možda i mjesto.
Ovim putem pozivamo sve nase gradjane da nam se pridruže i podrže u našim ciljevima.

Na kraju ovog izvještaja hoću da spomenem i našeg mladog napadača Emana Blaževića. Riječ je o igraču koji je rodom iz našeg Kozarca, a prošao je omladinsku školu zagrebačkog Dinama i koji ove godine nosi dres premijerligaša Krupe na Vrbasu, gdje već igra naš Ajdin Redžić što prestavlja još jedan sportski rezultat nas Kozarčana.

Admir Đonlagić


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?