Izdvajamo

U sklopu priprema koje već naveliko odrađuju fudbaleri FK Bratstvo Kozarac, danas je naš klub odigrao prijateljsku-test utakmici protiv mladih FK Rudar Prijedor sa početkom u 11,00 casova. Mlada ekipa Rudara je pokazala veoma dobru i kvalitetnu igru, jer to su momci koji naveliko kucaju na vrata prvog tima Rudara. Medjutim naši momci predvodjeni trenerom Kararićem i danas su pokazali da FK Bratstvo ima dobru i kvalitetnu ekipu, koja u zadnje vrijeme puno radi i trenira što svakao donosi rezultate, tako da je i današnji rezultat od 2:2 možda i najrealni pokazatelj kvaliteta obiju ekipa.

Danas želim u ovom tekstu da javno pohvalim naseg mladog igraca Alić koji svojim igrama u sklopu ovih priprema pokazuje da izrasta u vrsnog fudbalera i našeg sandardnog igrača koji je bio i danas strelac za našu ekipu kao i prošlog vikenda.

Admir Đonlagić

 


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ