Izdvajamo

 

U organizaciji Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca - Regionalni odbor Bosanska Krajina i Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru, bit će održana radionica za nastavnike bosanskog jezika i razredne nastave.

Radionicu će realizovati mr.sc. Nermina Delić, jedina trenerica tehnike kamišibaj u BiH, koja već niz godina realizira aktivnosti na promociji ove tehnike u BiH (Tuzla, Bihać, Zenica). Uvodno predavanje na temu usmene tradicije će održati prof.dr. Amira Dervišević, redovna profesorica na Pedagoškom fakultetu u Bihaću. Ispred Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca - Regionalni odbor Bosanska Krajina - polaznicima će se obratiti prof. dr. Vildana Pečenković, dekan Pedagoškog fakulteta Univerzitet u Bihaću.

Radionica će se održati u Sali BKC.a, Ulica Vuka Karadžića 1 Orijedor
5. 3. 2024. g. s početkom u 14:00h.u

Prijave polaznika mogu će je izvršiti putem e-maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; kontakt telefon: 061/242-899, mr.sc. Amel Suljić - koordinator radionice.

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba