Izdvajamo

 

“Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović, u okviru radne posjete Unsko-sanskom kantonu (USK), održao je sastanke sa premijerom Vlade USK Nijazom Hušićem i predsjednikom Skupštine USK Zikrijom Durakovićem, kao i sa gradonačelnikom Grada Bihaća Elvedinom Sedićem.

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH čestitao je na imenovanju premijeru i predsjedniku Skupštine USK, poželio mnogo sreće i usjeha u radu, te izrazio svoje zadovoljstvo trenutnom dobrom sinergijom u radu Vlade i Skupštine USK.

Tokom susreta bilo je riječi o migrantskoj krizi, kao i aktivnostima koje je predsjedavajući Ademović pokrenuo s ciljem jačanja istočne granice BiH. Informirajući sagovornike o tim aktivnostima, Ademović je naglasio potrebu jačanja istočne granice Bosne i Hercegovine, jačanja kapaciteta Granične policije BiH i postizanja sporazuma sa Frontex-om.

Predsjedavajući Ademović također je pokrenuo i inicijativu da se unaprijedi dosadašnji nivo podrške povratnicima u bh. entitet RS, potcrtavajući regiju Prijedor.

Istaknuta je i potreba unapređenja institucionalne saradnje USK i povratnika na području regije Prijedor (Prijedor – Kozarac, Novi Grad, Kostajnica, Kozarska Dubica) kroz jačanje privrednog i ekonomskog sektora, oblasti zdravstvene zaštite, ljudskih prava i drugih oblasti u kojima je potrebno unaprijediti institucionalnu saradnju sa povratnicima na pomenutom teritoriju.“ (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011