Izdvajamo

 

Projekat „Asfaltiranje i ograđivanje dječijeg igrališta u MZ Rizvanovići“ odobrila je Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH. Vrijednost navedenih radova iznosila je cca 32.000,KM, od čega je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH finansiralo cca 26.700,00KM, a grad Prijedor cca 5.300,00KM.

Ciljevi projekta su obezbjeđivanje kvalitetnog prostora za fizičku aktivnost djece mjesne zajednice Rizvaniovići , kao i susjednih naselja, stvaranje adekvatnih uslova za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja područne osnovne škole koja se nalazi uz navedeno igralište, te unaprediti uslove za opstanak mlađe populacije ( porodica sa djecom).

Ovo je jedan u nizu zajedničkih projekata koje su uspješno realizovali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Grada Prijedora, zajedničkim sufinansiranjem ( Regionalni stambeni program sa 6 podkomponenti, elektrifikacija povratničkih naselja i sl).

 Prijedor24.com

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....